We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Activiteiten

Kom in de klas

27-10-2021
Dit jaar kiezen we voor een andere vorm om u als ouders te informeren over de gang van zaken in de klas. In groepjes van 6 ouderparen zullen de kinderen aan u laten zien waar ze zoal mee aan het werk zijn in de klas. De kinderen vertellen dan met welke methodes we werken, u kunt een kijkje in de schriften nemen en uiteraard is de leerkracht erbij om vragen te beantwoorden. Dit past bij ons Dalton concept en kinderen vinden het vaak ook leuk om over hun klas te vertellen en dingen te laten zien.

De informatiedagen vinden plaats op de volgende data:
- woensdag 27 oktober van 14.30 uur tot 16.30 uur (tijdblokken van 30 minuten): groep 1/2.
- donderdag 28 oktober van 14.30 uur tot 16.30 uur (tijdblokken van 30 minuten): groep 3/4 , 5/6 en7/8.

Kom in de klas

25-10-2021
Dit jaar kiezen we voor een andere vorm om u als ouders te informeren over de gang van zaken in de klas.
We zullen in week 43 en 44 ‘Kom in de klas momenten’ organiseren. In groepjes van 6 ouderparen zullen de kinderen aan u laten zien waar ze zoal mee aan het werk zijn in de klas. De kinderen vertellen dan met welke methodes we werken, kunt u een kijkje in de schriften nemen en uiteraard is de leerkracht erbij om vragen te beantwoorden. Dit past bij ons Dalton concept en kinderen vinden het vaak ook leuk om over hun klas te vertellen en dingen te laten zien. U krijgt hierover binnenkort meer informatie.

Opbrengst schookaarten actie

20-09-2021
De toppers van de Zuid-Wester hebben met elkaar met de schoolkaartenactie het volgende bedrag bij elkaar opgehaald: €1401,92.

Wat een fantastisch resultaat! We zijn dan ook enorm trots op iedereen die op enige wijze heeft meegeholpen deze actie tot een succes te maken. En school heeft toegezegd het bedrag van aan te vullen tot €1500! Van deze €1500 wordt €500 gedoneerd aan zowel Kika als de Stichting Ambulance Wens Drenthe.

De overige €500 zal gebruikt worden om schoolmateriaal voor de groepen aan te schaffen. Welke schoolmaterialen er van dit bedrag aangeschaft gaan worden, is nog niet precies duidelijk, maar de Leerlingenraad gaat samen met de groepen op zoek naar een mooie aanvulling op de huidige materialen.
We houden u op de hoogte!

Nationale kraanwaterdag

20-09-2021
Op deze dag vragen we aandacht voor het drinken van kraanwater op basisscholen en buitenschoolse opvang.

Kinderen van groep 1 t/m 8 leren zo waarom kraanwater een gezonde en sportieve dorstlesser is. Er is een educatief materiaal voor groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8.
Omdat we (in het kader van Corona) regelmatig de deuren en de ramen open zetten om zoveel mogelijk te ventileren, willen we u vragen om aan de kinderen een vest of een truitje mee te geven. Mocht u als ouders een vraag hebben aan één van de teamleden, neem dan gerust telefonisch of via de mail contact met ons op.

Kerstviering

08-12-2020
Sinterklaas is nog maar net vertrokken naar Spanje, dus snel schakelen, want het kerstfeest staat voor de deur. De school is ondertussen al mooi versierd door de ouders van de OV. Dankjewel daarvoor!!

Dit jaar zal ook het Kerstfeest anders dan anders gaan dan voorgaande jaren. Het kerstdiner zal plaatsvinden op donderdag 17 december. In plaats van dat de kinderen zelf allemaal een gerechtje maken, zal er een cateraar komen die het eten voor de kinderen verzorgt.

De kinderen moeten die ochtend zelf een bord en bestek meenemen in een plastic tas, voorzien van naam.
Na de gewone schooldag komen de kinderen om 17.00 uur in feestelijke kleding naar restaurant ‘De Zuid-Wester’. Vanaf 16.50 uur mogen de kinderen op school gebracht worden. Dit zal net als anders verlopen: de kinderen van groep 1/2 mogen op het schoolplein gebracht worden, tot de rotonde bij het fietsenhok. De kinderen van groep 3 t/m 8 worden tot het hek aan de straat gebracht en lopen zelf naar binnen.
Samen met de kinderen zullen wij in de klassen een gezellig Kerstfeest vieren. Dit zal tot 18.15 uur duren.
Om 18.20 uur kunnen de kinderen weer opgehaald worden. Groep 1/2 wordt door hun ouders opgehaald bij het fietsenhok. De kinderen van groep 3/4 worden ook door hun ouders opgehaald bij de tafeltennistafel.
De kinderen uit groep 5 t/m 8 lopen zelfstandig het pad af en kunnen bij het hek vooraan de straat worden opgehaald door hun ouders.

We wensen iedereen alvast een heerlijk Kerstdiner toe.

Belangrijk nieuws van meester Harry

08-12-2020
Even belangrijk nieuws van meester Harry.
Aanstaande dinsdag 8 december is er GEEN gymles voor de leerlingen van de groepen 3 t/m 8. Meester Harry is die dag in sporthal “De Zwet” voor sporttoernooien van diverse scholen. Daardoor slaan we de gymlessen van morgen een keertje over.

Groep 7/8 zal woensdag deelnemen aan het sporttoernooi. De ouders hebben hierover bericht ontvangen. Ze gaan volleyballen, korfballen en basketballen tegen elkaar, maar in elke sport is er ook een Challenge te doen. Welke school zal er dan met de fel begeerde beker vandoor gaan? Dat is donderdag 10 december bekend! In ieder geval: zet hem op groep 7/8!

Sinterklaas knutselen

07-12-2020
De kinderen hebben weer de prachtigste creaties gemaakt. 

Pietengym

23-11-2020
Op dinsdag 24 november wordt er weer Pietengym georganiseerd voor de kinderen van groep 1/2 en 3/4. De kinderen mogen hun gymkleren aan, maar pietenpakjes mag natuurlijk ook! Aan het eind de gymles wacht er een heus Pietendiploma op hen.

Oproep voor kosteloos materiaal

23-11-2020
Via deze weg doen we een oproep aan u als ouders om ons te voorzien van een aantal materialen waar we de kinderen mee willen laten knutselen:
keukenrollen, wc rollen, lege boterbakjes, kleine plastic bakjes, kleine kartonnen doosjes, kurken, kleine emmertjes (u weet wel, die van Griekse yoghurt). We willen aanstaande woensdag gaan knutselen, dus als het lukt om voor die dag deze materialen mee te geven naar school, dan zou dat fantastisch zijn!

Sinterklaasfeest

23-11-2020
Sinterklaas is inmiddels alweer even in Nederland,
Deze tijd van het jaar staat altijd voor plezier garant.

Helaas heeft Sinterklaas ook met het coronaverhaal te maken,
En dat betekent dat we iets moeten veranderen aan bepaalde zaken.

Het ontvangst zoals normaal gesproken met broertjes/zusjes en ouders op het plein, Kan helaas dit jaar niet zo zijn.

Op vrijdag 4 december hanteren we de normale schooltijden,
In de ochtendpauze verzorgen de leerkrachten eten en drinken voor alle jongens en meiden.

Groep 1 t/m 4 mag om 12 uur naar huis,
Sinterklaas vertrekt dan ook en kan verder met het werken thuis.

Voor de kinderen van groep 5 t/m 8 geldt, neem je eigen lunch en gymkleren mee, Dan is ook meester Harry tevree.

Samen met de kinderen hopen de juffen en meesters Sinterklaas in de loop van de ochtend te mogen verwelkomen,
En maken we er in aangepaste vorm een feest van om nog lang van te dromen .