We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Activiteiten

Nationale kraanwaterdag

28-09-2022
Op deze dag vragen we aandacht voor het drinken van kraanwater op basisscholen en buitenschoolse opvang.

Kinderen van groep 1 t/m 8 leren zo waarom kraanwater een gezonde en sportieve dorstlesser is. Er is educatief materiaal met leuke proefjes voor groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8.Kom in de klas

27-10-2021
Dit jaar kiezen we voor een andere vorm om u als ouders te informeren over de gang van zaken in de klas. In groepjes van 6 ouderparen zullen de kinderen aan u laten zien waar ze zoal mee aan het werk zijn in de klas. De kinderen vertellen dan met welke methodes we werken, u kunt een kijkje in de schriften nemen en uiteraard is de leerkracht erbij om vragen te beantwoorden. Dit past bij ons Dalton concept en kinderen vinden het vaak ook leuk om over hun klas te vertellen en dingen te laten zien.

De informatiedagen vinden plaats op de volgende data:
- woensdag 27 oktober van 14.30 uur tot 16.30 uur (tijdblokken van 30 minuten): groep 1/2.
- donderdag 28 oktober van 14.30 uur tot 16.30 uur (tijdblokken van 30 minuten): groep 3/4 , 5/6 en7/8.

Kom in de klas

25-10-2021
Dit jaar kiezen we voor een andere vorm om u als ouders te informeren over de gang van zaken in de klas.
We zullen in week 43 en 44 ‘Kom in de klas momenten’ organiseren. In groepjes van 6 ouderparen zullen de kinderen aan u laten zien waar ze zoal mee aan het werk zijn in de klas. De kinderen vertellen dan met welke methodes we werken, kunt u een kijkje in de schriften nemen en uiteraard is de leerkracht erbij om vragen te beantwoorden. Dit past bij ons Dalton concept en kinderen vinden het vaak ook leuk om over hun klas te vertellen en dingen te laten zien. U krijgt hierover binnenkort meer informatie.

Opbrengst schoolkaarten actie

20-09-2021
De toppers van de Zuid-Wester hebben met elkaar met de schoolkaartenactie het volgende bedrag bij elkaar opgehaald: €1401,92.

Wat een fantastisch resultaat! We zijn dan ook enorm trots op iedereen die op enige wijze heeft meegeholpen deze actie tot een succes te maken. En school heeft toegezegd het bedrag van aan te vullen tot €1500! Van deze €1500 wordt €500 gedoneerd aan zowel Kika als de Stichting Ambulance Wens Drenthe.

De overige €500 zal gebruikt worden om schoolmateriaal voor de groepen aan te schaffen. Welke schoolmaterialen er van dit bedrag aangeschaft gaan worden, is nog niet precies duidelijk, maar de Leerlingenraad gaat samen met de groepen op zoek naar een mooie aanvulling op de huidige materialen.
We houden u op de hoogte!

Belangrijk nieuws van meester Harry

08-12-2020
Even belangrijk nieuws van meester Harry.
Aanstaande dinsdag 8 december is er GEEN gymles voor de leerlingen van de groepen 3 t/m 8. Meester Harry is die dag in sporthal “De Zwet” voor sporttoernooien van diverse scholen. Daardoor slaan we de gymlessen van morgen een keertje over.

Groep 7/8 zal woensdag deelnemen aan het sporttoernooi. De ouders hebben hierover bericht ontvangen. Ze gaan volleyballen, korfballen en basketballen tegen elkaar, maar in elke sport is er ook een Challenge te doen. Welke school zal er dan met de fel begeerde beker vandoor gaan? Dat is donderdag 10 december bekend! In ieder geval: zet hem op groep 7/8!

Kerstviering

08-12-2020
Sinterklaas is nog maar net vertrokken naar Spanje, dus snel schakelen, want het kerstfeest staat voor de deur. De school is ondertussen al mooi versierd door de ouders van de OV. Dankjewel daarvoor!!

Dit jaar zal ook het Kerstfeest anders dan anders gaan dan voorgaande jaren. Het kerstdiner zal plaatsvinden op donderdag 17 december. In plaats van dat de kinderen zelf allemaal een gerechtje maken, zal er een cateraar komen die het eten voor de kinderen verzorgt.

De kinderen moeten die ochtend zelf een bord en bestek meenemen in een plastic tas, voorzien van naam.
Na de gewone schooldag komen de kinderen om 17.00 uur in feestelijke kleding naar restaurant ‘De Zuid-Wester’. Vanaf 16.50 uur mogen de kinderen op school gebracht worden. Dit zal net als anders verlopen: de kinderen van groep 1/2 mogen op het schoolplein gebracht worden, tot de rotonde bij het fietsenhok. De kinderen van groep 3 t/m 8 worden tot het hek aan de straat gebracht en lopen zelf naar binnen.
Samen met de kinderen zullen wij in de klassen een gezellig Kerstfeest vieren. Dit zal tot 18.15 uur duren.
Om 18.20 uur kunnen de kinderen weer opgehaald worden. Groep 1/2 wordt door hun ouders opgehaald bij het fietsenhok. De kinderen van groep 3/4 worden ook door hun ouders opgehaald bij de tafeltennistafel.
De kinderen uit groep 5 t/m 8 lopen zelfstandig het pad af en kunnen bij het hek vooraan de straat worden opgehaald door hun ouders.

We wensen iedereen alvast een heerlijk Kerstdiner toe.