We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Gezonde school

‘Gezonde School’ is een programma dat scholen helpt om te werken aan een gezonde leefstijl.

Al sinds enkele schooljaren werken we volgens een stappenplan aan verschillende thema's, met inzet van een Gezonde School Werkgroep, bestaande uit teamleden en ouders. Zo zorgen we ervoor dat een gezonde leefstijl dagelijkse praktijk wordt. Sinds enkele jaren zijn we als school bezig met het programma.

De Gezonde School-aanpak sluit aan bij wat onze school al doet aan gezondheidsbevordering en versterkt wat goed gaat. Een brede betrokkenheid van school en ouders/verzorgers is een succesfactor. Leerkrachten hebben bijvoorbeeld een belangrijke voorbeeldfunctie en we hebben de hulp van ouders en verzorgers nodig om het gedrag van leerlingen binnen en buiten school te veranderen.

Thema’s die aan de orde komen, zijn: voeding, bewegen en sport, welbevinden, milieu/natuur en mediawijsheid. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor kinderen in het kader van een van deze thema’s.

Hmm... mango...

29-09-2022
Er wordt op school weer volop fruit gesneden! Meester Harry en een paar ouders zijn druk met de mango's!

Nationale kraanwaterdag

28-09-2022
Op deze dag vragen we aandacht voor het drinken van kraanwater op basisscholen en buitenschoolse opvang.

Kinderen van groep 1 t/m 8 leren zo waarom kraanwater een gezonde en sportieve dorstlesser is. Er is educatief materiaal met leuke proefjes voor groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8.EU-schoolfruit

05-09-2022
Onze school gaat weer beginnen met het EU-schoolfruit. 

Vanaf 5 september krijgen we elke dinsdag, woensdag en donderdag een portie groente of fruit aangeleverd.
Het EU-schoolfruitprogramma is een goede start om de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit per dag te halen. De groente- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie. En het programma wordt ondersteund door het Voedingscentrum. 
 

Lekker vers, variërend, gezond en heel smaakvol!

De eerste beweegweek van het jaar!

04-01-2021
Dag allemaal, 
 
Allereerst de beste wensen voor 2021!
 
We zijn vandaag weer begonnen. De lespakketten zijn opgehaald en de online lessen zijn gestart. En natuurlijk kunnen de BEWEEGTIPS van meester Harry niet ontbreken!

Info schoolfruit

23-11-2020
Zoals u ongetwijfeld gemerkt heeft is het schoolfruit alweer aan zijn derde week toe! Maar waar komt dat fruit nu eigenlijk vandaan?  Welnu, van de firma Drogenbroek’s Fruit  B.V.  
Hieronder stellen zij zich even voor:
Drogenbroek’s Fruit B.V.
Wij telen zelf appels en peren in onze boomgaarden in Loenen aan de Vecht, gelegen tussen het Amsterdam Rijnkanaal en de rivier de Vecht. Wij zijn een milieubewuste, duurzame fruitteler in het midden van het land en wij telen zo dicht mogelijk bij de natuur. Dit houdt in dat er in de boomgaard
lieveheersbeestjes en oorwurmen worden uitgezet om schadelijke insecten op afstand te houden. Op deze manier wordt het natuurlijke evenwicht bewaard in de boomgaard. Tijdens de bloesem- en plukdagen bent u van harte welkom in onze boomgaarden. Zie hiervoor www.boererik.nl En wat kunt u de komende week verwachten?
Dat wordt weer smullen dus!

300 Kiwistickers!

09-11-2020
Het is gelukt om samen met alle leerlingen de 300 kiwi-stickers te verzamelen, fantastisch! Iedereen bedankt voor jullie hulp! We gaan de stickers nu opsturen en hopelijk krijgen we de ballen dan snel!
 
Verder hebben de groepen al veel ideeën voor buitenspeelmateriaal aangedragen. We maken hier nu samen met meester Harry een overzicht van. Daarna gaan we kijken wat er betaalbaar/haalbaar is. Wordt vervolgd…

Sportcoaches tijdens de pauzes!

09-11-2020
Vanaf week 47 zal o.d.b.s. De Zuid-Wester pleinspelcoaches op het schoolplein inzetten die tijdens de pauze leuke spelletjes en andere activiteiten zullen organiseren op het schoolplein.
Deze zogenaamde Sportcoaches zijn Daniel (groep 7), Bodil (groep 7) en Roos (groep 8). De sportcoacheszijn speciaal opgeleid door middel van een korte cursus om deze spelletjes voor iedereen leuk en aantrekkelijk te maken en houden. Zo heeft iedereen altijd wat leuks te doen op het schoolplein.
Dit traject biedt vele goede eigenschappen voor zowel de pauzes op school als voor de sportcoacheszelf. Ze leren onder andere om te gaan met anderen en zelfstandig situaties te organiseren. Al met al denken wij dat dit de pauzes voor iedereen een stuk leuker zal maken en we een gezellig en actiefschoolplein zullen terugzien tijdens de pauzes!

Info project Schoolfruit.

09-11-2020
Van 9 november tot en met 16 april krijgen de leerlingen op woensdag, donderdag en vrijdag op school gratis een portie groente en/of fruit.
Het EU-schoolfruitprogramma is een goede start om de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit per dag te halen. De groente- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie. En het programma wordt ondersteund door het Voedingscentrum.

Wilt u elke week weten welke stuks fruit of groente uw kind(-eren) ontvangt (-en)? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief voor ouders via www.euschoolfruit.nl/schoolfruitnieuwsbrief.  Ook staat deze site vol met leuke gezonde weetjes.
Tot slot …… smullen maar!!
(Uiteraard zullen we de geldende maatregelen rondom corona in acht nemen).

Verslag Nationaal Schoolontbijt.

09-11-2020