We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Gezonde school

‘Gezonde School’ is een programma dat scholen helpt om te werken aan een gezonde leefstijl.

Al sinds enkele schooljaren werken we volgens een stappenplan aan verschillende thema's, met inzet van een Gezonde School Werkgroep, bestaande uit teamleden en ouders. Zo zorgen we ervoor dat een gezonde leefstijl dagelijkse praktijk wordt. Sinds enkele jaren zijn we als school bezig met het programma.

De Gezonde School-aanpak sluit aan bij wat onze school al doet aan gezondheidsbevordering en versterkt wat goed gaat. Een brede betrokkenheid van school en ouders/verzorgers is een succesfactor. Leerkrachten hebben bijvoorbeeld een belangrijke voorbeeldfunctie en we hebben de hulp van ouders en verzorgers nodig om het gedrag van leerlingen binnen en buiten school te veranderen.

Thema’s die aan de orde komen, zijn: voeding, bewegen en sport, welbevinden, milieu/natuur en mediawijsheid. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor kinderen in het kader van een van deze thema’s.

De eerste beweegweek van het jaar!

04-01-2021
Dag allemaal, 
 
Allereerst de beste wensen voor 2021!
 
We zijn vandaag weer begonnen. De lespakketten zijn opgehaald en de online lessen zijn gestart. En natuurlijk kunnen de BEWEEGTIPS van meester Harry niet ontbreken!

Info schoolfruit

23-11-2020
Zoals u ongetwijfeld gemerkt heeft is het schoolfruit alweer aan zijn derde week toe! Maar waar komt dat fruit nu eigenlijk vandaan?  Welnu, van de firma Drogenbroek’s Fruit  B.V.  
Hieronder stellen zij zich even voor:
Drogenbroek’s Fruit B.V.
Wij telen zelf appels en peren in onze boomgaarden in Loenen aan de Vecht, gelegen tussen het Amsterdam Rijnkanaal en de rivier de Vecht. Wij zijn een milieubewuste, duurzame fruitteler in het midden van het land en wij telen zo dicht mogelijk bij de natuur. Dit houdt in dat er in de boomgaard
lieveheersbeestjes en oorwurmen worden uitgezet om schadelijke insecten op afstand te houden. Op deze manier wordt het natuurlijke evenwicht bewaard in de boomgaard. Tijdens de bloesem- en plukdagen bent u van harte welkom in onze boomgaarden. Zie hiervoor www.boererik.nl En wat kunt u de komende week verwachten?
Dat wordt weer smullen dus!

Verslag Nationaal Schoolontbijt.

09-11-2020
Op woensdag 4 november was het zover: ontbijten met alle kinderen op school! Op het leerplein en deels in de klassen waren de tafels gedekt en konden de kinderen gezellig samen van een ontbijt genieten. Door deel te nemen aan deze actie besteden we aandacht aan het belang van een goedontbijt.
Behalve het ontbijt was er ook lesmateriaal aangeleverd waar de leerkrachten gebruik van konden maken: animatiefilmpjes, de Ontbijtmeter, de 5 vuistregels (waarom is gezond ontbijtenbelangrijk?) en de Schijf van 5. Naast het wijzen op het belang van een gezond ontbijt, was het ook heel gezellig om met z’n allen op school te ontbijten!

Sportcoaches tijdens de pauzes!

09-11-2020
Vanaf week 47 zal o.d.b.s. De Zuid-Wester pleinspelcoaches op het schoolplein inzetten die tijdens de pauze leuke spelletjes en andere activiteiten zullen organiseren op het schoolplein.
Deze zogenaamde Sportcoaches zijn Daniel (groep 7), Bodil (groep 7) en Roos (groep 8). De sportcoacheszijn speciaal opgeleid door middel van een korte cursus om deze spelletjes voor iedereen leuk en aantrekkelijk te maken en houden. Zo heeft iedereen altijd wat leuks te doen op het schoolplein.
Dit traject biedt vele goede eigenschappen voor zowel de pauzes op school als voor de sportcoacheszelf. Ze leren onder andere om te gaan met anderen en zelfstandig situaties te organiseren. Al met al denken wij dat dit de pauzes voor iedereen een stuk leuker zal maken en we een gezellig en actiefschoolplein zullen terugzien tijdens de pauzes!

300 Kiwistickers!

09-11-2020
Het is gelukt om samen met alle leerlingen de 300 kiwi-stickers te verzamelen, fantastisch! Iedereen bedankt voor jullie hulp! We gaan de stickers nu opsturen en hopelijk krijgen we de ballen dan snel!
 
Verder hebben de groepen al veel ideeën voor buitenspeelmateriaal aangedragen. We maken hier nu samen met meester Harry een overzicht van. Daarna gaan we kijken wat er betaalbaar/haalbaar is. Wordt vervolgd…