We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsoverzicht

Hmm... mango...

29-09-2022
Er wordt op school weer volop fruit gesneden! Meester Harry en een paar ouders zijn druk met de mango's!

Nationale kraanwaterdag

28-09-2022
Op deze dag vragen we aandacht voor het drinken van kraanwater op basisscholen en buitenschoolse opvang.

Kinderen van groep 1 t/m 8 leren zo waarom kraanwater een gezonde en sportieve dorstlesser is. Er is educatief materiaal met leuke proefjes voor groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8.Meester is getrouwd!

16-09-2022
Hiep Hiep Hoera!
Groep 4/5 heeft feest vandaag. Met de klas mogen ze naar het bruiloftsfeest van meester Stefan. Daarvoor hebben we allemaal onze mooiste kleding aan, met een stropdas of sluier. Met de klas wordt een collage gemaakt en een lied geoefend.

Voordat meester in het echt gaat trouwen, heeft hij eerst op school geoefend. En dat ging heel goed!

Gefeliciteerd meester Stefan!

EU-schoolfruit

05-09-2022
Onze school gaat weer beginnen met het EU-schoolfruit. 

Vanaf 5 september krijgen we elke dinsdag, woensdag en donderdag een portie groente of fruit aangeleverd.
Het EU-schoolfruitprogramma is een goede start om de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit per dag te halen. De groente- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie. En het programma wordt ondersteund door het Voedingscentrum. 
 

Lekker vers, variërend, gezond en heel smaakvol!

De eerste week is voorbij gevlogen!

02-09-2022
We kijken als team tevreden en blij terug op de start van de eerste week. Het was fijn om alle kinderen weer te ontmoeten en ook de kinderen onderling. Enthousiaste verhalen en koppies.
Het was even wennen, vroeg uit bed en weer in het ritme komen. Maar dat gaat zeker lukken.

PROOST! Op het nieuwe schooljaar!

29-08-2022
Vanmorgen hebben alle leerlingen en leerkrachten van o.d.b.s. de Zuid-Wester geproost op het nieuwe schooljaar.
Samen maken we er een mooi gezellig jaar van! 

Kom in de klas

27-10-2021
Dit jaar kiezen we voor een andere vorm om u als ouders te informeren over de gang van zaken in de klas. In groepjes van 6 ouderparen zullen de kinderen aan u laten zien waar ze zoal mee aan het werk zijn in de klas. De kinderen vertellen dan met welke methodes we werken, u kunt een kijkje in de schriften nemen en uiteraard is de leerkracht erbij om vragen te beantwoorden. Dit past bij ons Dalton concept en kinderen vinden het vaak ook leuk om over hun klas te vertellen en dingen te laten zien.

De informatiedagen vinden plaats op de volgende data:
- woensdag 27 oktober van 14.30 uur tot 16.30 uur (tijdblokken van 30 minuten): groep 1/2.
- donderdag 28 oktober van 14.30 uur tot 16.30 uur (tijdblokken van 30 minuten): groep 3/4 , 5/6 en7/8.

Kom in de klas

25-10-2021
Dit jaar kiezen we voor een andere vorm om u als ouders te informeren over de gang van zaken in de klas.
We zullen in week 43 en 44 ‘Kom in de klas momenten’ organiseren. In groepjes van 6 ouderparen zullen de kinderen aan u laten zien waar ze zoal mee aan het werk zijn in de klas. De kinderen vertellen dan met welke methodes we werken, kunt u een kijkje in de schriften nemen en uiteraard is de leerkracht erbij om vragen te beantwoorden. Dit past bij ons Dalton concept en kinderen vinden het vaak ook leuk om over hun klas te vertellen en dingen te laten zien. U krijgt hierover binnenkort meer informatie.

Kinderboekenweek

06-10-2021
Van 6 t/m 17 oktober is het weer Kinderboekenweek!
Op school gaan we hier met de kinderenuiteraard mee aan de slag. Het thema is dit jaar ‘worden wat je wil’. Beroepen, maar ook toekomstdromen zullen aan de orde komen.

Op vrijdag 15 oktober sluiten we op school de Kinderboekenweek af, de kinderen mogen deze dag allemaal verkleed als hun favoriete beroep (van buschauffeur tot eenhoorn) naar school komen 😊

Spaaractie Bruna tijdens de Kinderboekenweek.Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bruna de actie ‘Sparen voor je schoolbieb!’. Lezen is een feestje: Bruna wil graag (voor)lezen stimuleren door samen met ouders en kinderen de schoolbibliotheek te vullen met fijne boeken. Want leesplezier begint op school én bij Bruna.

Zo werkt het:Koop tijdens de Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober 2021) een boek bij de Bruna-winkel en lever het bonnetje in op school.
De school levert alle bonnen in bij Bruna en krijgt een tegoed voor 20%van het totaalbedrag van alle ingeleverde bonnen.
Met dit tegoed kan onze school nieuwe boeken kopen voor de schoolbibliotheek.

Hoe meer bonnen, hoe meer boeken. Iedereen kan meesparen! Spaar je mee?
Inleveren van de bon kan t/m 10 november bij de juf of meester. Laten we er samen voor zorgen dat de kinderen nog meer leesplezier krijgen.

Maatregelen vanaf 25 september