We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Nieuwsoverzicht

Kom in de klas

27-10-2021
Dit jaar kiezen we voor een andere vorm om u als ouders te informeren over de gang van zaken in de klas. In groepjes van 6 ouderparen zullen de kinderen aan u laten zien waar ze zoal mee aan het werk zijn in de klas. De kinderen vertellen dan met welke methodes we werken, u kunt een kijkje in de schriften nemen en uiteraard is de leerkracht erbij om vragen te beantwoorden. Dit past bij ons Dalton concept en kinderen vinden het vaak ook leuk om over hun klas te vertellen en dingen te laten zien.

De informatiedagen vinden plaats op de volgende data:
- woensdag 27 oktober van 14.30 uur tot 16.30 uur (tijdblokken van 30 minuten): groep 1/2.
- donderdag 28 oktober van 14.30 uur tot 16.30 uur (tijdblokken van 30 minuten): groep 3/4 , 5/6 en7/8.

Kom in de klas

25-10-2021
Dit jaar kiezen we voor een andere vorm om u als ouders te informeren over de gang van zaken in de klas.
We zullen in week 43 en 44 ‘Kom in de klas momenten’ organiseren. In groepjes van 6 ouderparen zullen de kinderen aan u laten zien waar ze zoal mee aan het werk zijn in de klas. De kinderen vertellen dan met welke methodes we werken, kunt u een kijkje in de schriften nemen en uiteraard is de leerkracht erbij om vragen te beantwoorden. Dit past bij ons Dalton concept en kinderen vinden het vaak ook leuk om over hun klas te vertellen en dingen te laten zien. U krijgt hierover binnenkort meer informatie.

Kinderboekenweek

06-10-2021
Van 6 t/m 17 oktober is het weer Kinderboekenweek!
Op school gaan we hier met de kinderenuiteraard mee aan de slag. Het thema is dit jaar ‘worden wat je wil’. Beroepen, maar ook toekomstdromen zullen aan de orde komen.

Op vrijdag 15 oktober sluiten we op school de Kinderboekenweek af, de kinderen mogen deze dag allemaal verkleed als hun favoriete beroep (van buschauffeur tot eenhoorn) naar school komen 😊

Spaaractie Bruna tijdens de Kinderboekenweek.Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bruna de actie ‘Sparen voor je schoolbieb!’. Lezen is een feestje: Bruna wil graag (voor)lezen stimuleren door samen met ouders en kinderen de schoolbibliotheek te vullen met fijne boeken. Want leesplezier begint op school én bij Bruna.

Zo werkt het:Koop tijdens de Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober 2021) een boek bij de Bruna-winkel en lever het bonnetje in op school.
De school levert alle bonnen in bij Bruna en krijgt een tegoed voor 20%van het totaalbedrag van alle ingeleverde bonnen.
Met dit tegoed kan onze school nieuwe boeken kopen voor de schoolbibliotheek.

Hoe meer bonnen, hoe meer boeken. Iedereen kan meesparen! Spaar je mee?
Inleveren van de bon kan t/m 10 november bij de juf of meester. Laten we er samen voor zorgen dat de kinderen nog meer leesplezier krijgen.

Maatregelen vanaf 25 september

27-09-2021
Natuurlijk zijn we allen blij met de aangekondigde versoepelingen die ingaan op 25 september a.s. Zo heeft u waarschijnlijk al begrepen dat bij een positieve besmetting bij de kinderen niet de hele klasmeer in quarantaine hoeft. Alleen de kinderen die in nauw contact zijn geweest moeten mogelijk in quarantaine. Dit gaat echter altijd in overleg met de GGD.
Voor wat betreft het naar school brengen en halen van de kinderen hebben we de regels ook aangepast: voor alle groepen geldt dat u vanaf 25 september weer welkom bent op het schoolplein! Kinderen gaan zelfstandig de school in, ze worden dus niet naar binnen gebracht door de ouders. Voor afspraken en activiteiten in de school bekijken we per situatie in welke vorm we u als ouders erbij kunnen betrekken.

Opbrengst schookaarten actie

20-09-2021
De toppers van de Zuid-Wester hebben met elkaar met de schoolkaartenactie het volgende bedrag bij elkaar opgehaald: €1401,92.

Wat een fantastisch resultaat! We zijn dan ook enorm trots op iedereen die op enige wijze heeft meegeholpen deze actie tot een succes te maken. En school heeft toegezegd het bedrag van aan te vullen tot €1500! Van deze €1500 wordt €500 gedoneerd aan zowel Kika als de Stichting Ambulance Wens Drenthe.

De overige €500 zal gebruikt worden om schoolmateriaal voor de groepen aan te schaffen. Welke schoolmaterialen er van dit bedrag aangeschaft gaan worden, is nog niet precies duidelijk, maar de Leerlingenraad gaat samen met de groepen op zoek naar een mooie aanvulling op de huidige materialen.
We houden u op de hoogte!

Nationale kraanwaterdag

20-09-2021
Op deze dag vragen we aandacht voor het drinken van kraanwater op basisscholen en buitenschoolse opvang.

Kinderen van groep 1 t/m 8 leren zo waarom kraanwater een gezonde en sportieve dorstlesser is. Er is een educatief materiaal voor groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8.
Omdat we (in het kader van Corona) regelmatig de deuren en de ramen open zetten om zoveel mogelijk te ventileren, willen we u vragen om aan de kinderen een vest of een truitje mee te geven. Mocht u als ouders een vraag hebben aan één van de teamleden, neem dan gerust telefonisch of via de mail contact met ons op.

Twee weken onderweg.

06-09-2021
Dag allemaal,
De scholen zijn alweer twee weken onderweg. In de groepen besteden de leerkrachten samen met de kinderen veel aandacht aan het vormen van een fijne groep. Niet voor niets worden de eerste schoolweken ook wel de ‘Gouden Weken’ genoemd. Er wordt tijd en aandacht besteed aan het elkaar beter leren kennen en het maken van groepsafspraken.

Welkom in het nieuwe schooljaar!

27-08-2021
Welkom in het nieuwe schooljaar!

Afgelopen maandag hebben we een start gemaakt met het nieuwe schooljaar. Het is fijn om alle kinderen weer te mogen zien en om de vakantieverhalen met elkaar te delen. Natuurlijk is het ook een beetje spannend, zeker voor onze nieuwe kleuters, maar onze juffen en meesters hebben dat prima opgevangen.

De eerste weken van het schooljaar staan in het teken van de zgn. Gouden Weken. In deze periode besteden we veel aandacht aan de groepsvorming, het inslijpen van routines en regels. In de groepen overleggen de kinderen en de leerkrachten met elkaar over het opstellen van groepsafspraken die een belangrijke bijdrage leveren aan het positieve groepsklimaat.
We doen veel samenwerkingsactiviteiten waardoor kinderen elkaar goed leren kennen en samen zorgen we voor een fijne sfeer.

U heeft van ons een overzicht van de vakanties en margedagen reeds ontvangen. Daarnaast zullen we in de 14-daagse nieuwsbrief vrije dagen en de geplande activiteiten voor de komende weken ook met u delen. We hopen dat we er samen een mooi en positief schooljaar van gaan maken.

Toost op het nieuwe schooljaar.
Op de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar hebben we, net als het vorige schooljaar, samen met de kinderen toost uitgebracht en elkaar een fijn schooljaar toegewenst. Meester Hans sprak de kinderen toe en telde samen met hen en het team terug van 10 naar 0. Onder luid gejuich hebben we het schooljaar officieel geopend met een ‘drankje’. Natuurlijk hebben we onze nieuwe collega, juf Helen, en de nieuwe leerlingen extra van harte welkom geheten.

De beste wensen voor 2021

08-01-2021
Allereerst de beste wensen voor 2021.
We wensen iedereen een jaar vol gezondheid, geluk en dat we elkaar maar weer gauw in het echt mogen ontmoeten.
We zijn het jaar helaas wat anders gestart dan we hadden gehoopt. We zijn begonnen met het thuisonderwijs. We begrijpen dat het een hele belasting geeft in de thuissituatie voor jullie als ouders, maar samen zetten we onze schouders eronder. We wensen iedereen heel veel succes.

AVG

08-01-2021
Nu we online onderwijs verzorgen, wordt er gebruik gemaakt van instructiemomenten op de computer en worden er van te voren opgenomen filmpjes ingezet. Daarin zijn uiteraard ook beelden van leerkrachten en kinderen te zien. We willen u als ouders vragen te helpen bij het erop toezien dat we met z’n allen ‘AVG proof’ omgaan met dit materiaal.